HomeЗдравеКакви са ползите от кокосовата вода?

Какви са ползите от кокосовата вода?

Сигурно често сте виждали роднини да носят кокосова вода в болниците, за да се срещнат със своите болни роднини. Това е така, защото тази подхранваща напитка е част от много здравословни менюта. Тук са изброени някои от тях….

1. Отслабване: Една чаша кокосова вода (200 ml) има само 48 калории. В тази вода няма мазнини. Това е перфектна напитка за отслабване, която дори не е необходимо да носите. Абсолютно прясна кокосова вода се предлага на ъгъла на повечето улици. Изпиването на чаша от тази богата на лауринова киселина вода преди хранене също помага да се предотврати преяждането.

2. Хипертония: Тъй като е с високо съдържание на калий (480 mg / чаша), това е благодат за хипертониците да балансират електролитното си съотношение и да контролират високото кръвно налягане. Яденето на повече храни, богати на калий, ще изхвърли повече натрий от тялото ви чрез урината. Въпреки това не прекалявайте, в противен случай може да получите ниско кръвно налягане. Начертайте го като част от вашето хранене с вашия лекар или диетолог. В съответствие с вашите лекарства за високо кръвно, той ще ви инструктира кога да включвате кокосова вода във вашата седмична таблица.

3. Сърдечни заболявания: Поради наличието на калий и калций в кокосовата вода се смята, че понижава холестерола и поддържа здравословен сърдечен ритъм.

4. Детокс диета: Кокосовата вода осигурява хидратация и електролити за детоксикация на тялото ни. Хранителните токсини се натрупват в тялото ни поради нездравословна храна, замърсяване и в резултат на биологичен процес в тялото ни. Чаша кокосова вода е детокс и ще ви помогне да прочистите токсините и да рехидратирате тялото, като същевременно ви кара да се чувствате освежени.

5. Диабет: Тъй като има много нисък гликемичен индекс от 3, това е здравословна напитка за диабетици. Въпреки това се препоръчва на диабетиците да се консултират с лекар или диетолог, преди да го направят част от ежедневната си диета. Не го препоръчваме като напитка, която да се включва ежедневно за хора с високи нива на кръвна захар.

6. Камъни в бъбреците: Когато имате камъни в бъбреците и сте били посъветвани да включите поне 12 чаши вода дневно, не пропускайте да добавите кокосова вода към списъка си. Тя е доста приятна на вкус и е полезна и за здравето.

7. Инфекция на урината: Кокосовата вода се счита за диуретик. Помага за изхвърлянето на токсините чрез урината. Може да уринирате често, когато пиете кокосова вода, но това е начинът на природата да ви помогне да излекувате инфекция на урината.

8. Умора и стрес: Чувствате се много отпаднали, уморени и изтощени и нямате апетит? Седнете и отпийте чаша кокосова вода… Ще се почувствате абсолютно спокойни. Приятният вкус на кокосовата вода често облекчава стреса и успокоява ума ви.

9. Спортисти за издръжливост: Тези, които тренират един час, ще открият, че се възстановяват по-бързо след тежка тренировка, като пият кокосова вода, която ви дава необходимите електролити. Кокосовата вода пренася хранителни вещества и кислород до клетките и естествено попълва течностите в тялото ви след тренировка. Ето защо виждате много бегачи и колоездачи, наредени на щандове с кокосова вода. Но употребата й веднага след събитие може да не е в състояние да компенсира нуждите ви от въглехидрати. Имайте предвид и това.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ