HomeЗдравеКолко калории изгарят различните спортове

Колко калории изгарят различните спортове

Ако сте решили да спортувате за здраве или за отслабване, това е добра идея, но още по-хубаво ще е да знаете, колко калории може да горите с даден спорт.

Ако все още не сте се насочили към някои такъв, ето ви списък кои видове физическа активност са най-ефективни за отслабване:

Пешеходен туризъм

Експертите казват, че 10 000 крачки на ден са оптималното количество упражнения за поддържане на добрата форма. При средна скорост от 5 км / ч се изразходват до 290 kcal на час, а при бързи темпове – до 340 kcal. Може да изберете всяко място за разходка на чист въздух: парк, насипен терен, любимите си стари улици, стадиона или вело алеи.

Бягане

По време на едночасово бягане може да изгорите до 1000 kcal. И ако се движите по неравен терен или нагоре, тази цифра ще се увеличи. Друго нещо е, че малко хора могат да тичат един час без почивка.

Скачане на въже

Това също е много енергоемка дейност, която помага да се изразходват до 1000 kcal. В случай, обаче, че имате проблеми с гръбначния стълб или ставите, по-добре е да се въздържате от тренировките с въже.

Плуване

За да се възползвате от плуването, опитайте се да отидете на басейн два пъти седмично за 30-45 минути. Имайте предвид: дори ако просто се държите на повърхността, ще може да изразходвате 200-300 kcal на час.

Каране на ролкови кънки и спортуване

Ролковите кънки са един от най-популярните градски спортове. При бавно движение се изгарят 400 kcal на час, а при висока скорост – до 900 kcal. За сравнение: бързото колоездене изгаря до 600, а тенисът и баскетболът – до 700 kcal на час.

Аеробика

Едночасова тренировка изгаря малко по-малко от 700 kcal.

Щом вече знаете за най-практикуваните спортове, колко калории може да горите, лесно може да се насочите в любимата си дисциплина.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ