HomeЗдравеПомогнете си със сок от картофи при подагра

Помогнете си със сок от картофи при подагра

Знаете ли, че сок от картофи при подагра е много ефективен?

Ако не сте чували, предлагаме ви да научите повече за това сега:

Сок от картофи при подагра има доказани ефекти.

Какво е подагра

Подаграта представлява продукт, който се отбелязва с образуване на солеви отлагания в ставите. В резултат на натрупването им функционално повишава активността в пъти. Аномалиите, които настъпват придружени от неприятни и дори болезнени усещания. Освен редица медикаменти, които помагат за лечение на симптомите има и народни методи. Картофите са едни от тях.

Сок от картофи при подагра е доказал ролята си.

Ползите на сок от картофи в диетата на пациента с подагра

Картофите имат редица положителни качества. Те са богати на вещества, които са от важно значение за изграждането на костния скелет. Това са калий, калций, мед, фосфор, манган и др. Препоръчва се също така на хората с диагноза подагра да ограничават приема на храна от животински протеин. Такава трябва да е заменена изцяло с растителен протеин. Картофите са чудесен вариант, в това отношение, защото са богати на множество аминокиселини.

Сок от картофи характеристики

Консумирането на картофи не бива да се ограничава само до ястия от картофи. Можете да използвате сок на картофи при подагра. Така например, ако пиете редовно, той ще нормализира метаболизма и ще ускори процесите по прочистване на тялото. Сокът от картофи има тонизиращи, диуретични и дори заздравяващи раните свойства.

Как се приготвя сок от картофи при подагра:

Клубените се измиват и съчат добре. След суровият продукт се стърже на ренде. Не е нужно да се маха кожата. Готовата каша се изцежда с помощта на сгъната на няколко пласта марля и сокът е готов.

Тази напитка се пие веднага след приготвянето й, леко затоплена, но не гореща. Преди добавянето й течността трябва да се разклати, за да не се утаи нишестето. Не се съхранява за повече от 10 минути.

Пиенето на сок от картофен трябва да става само през сламка, защото оказва въздействие върху зъбния имейл.

Преди да вземете решение за провеждане на терапия с такава напитка, задължително трябва да се изпълните с Вашия лекар, тъй като в някои случаи нейната употреба може да бъде противопоказана за пациента.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ