HomeЗдравеПяна или лепенки за рани да избираме

Пяна или лепенки за рани да избираме

За да се предотврати инфекция, да се ускори регенерацията на драскотини, ожулвания и по-сериозни рани, такива трябва да са лекувани със специални лечебни препарати и медикаменти. Последните трябва да са най-добрите, разбира се. Ето, защо избрахме да поговорим за някои от тях:

Пяна или лепенки за рани да избираме

Статията е само за информационни цели и не е ръководство за покупка. Преди закупуване е необходима консултация с лекар. Има и противопоказания.

Как да изберем лекарство, което да е ефективно за заздравяване на рани

  1. Локализация и зона на увреждане

По-удобно е да се лекува рана по кожата с крем или мехлем.

Увредената лигавица по-малко ще реагира болезнено на течните препарати.

Големите рани и изгаряния се лекуват най-добре с лечебни средства под формата на аерозоли.

  1. Появата на възпаление, нагнояване

Гнойни, дълго незарастващи рани се третират с комбинирани препарати, които са филмообразуващи и предотвратяват проникването на бактерии. Като част от такива лекарства могат да присъстват хепарин, аналгетици и антибиотици.

Сложните наранявания, когато са наранени съдовете или нервите, изискват хирургическа намеса. За грижата за такива рани са по-подходящи препаратите на силиконова основа.

  1. Възраст и състояние на пациента

Продуктите за заздравяване на рани за лечение на бременни, деца и кърмещи жени не трябва да съдържат: антибиотици, хормони и компоненти, които могат да предизвикат алергична реакция (прополис).

Забележка: Внимателно проучете състава, преди да купите, без да се ограничавате до противопоказания.

Най-добрите средства за заздравяване на кожни рани

Лечебните медикаменти, използвани при кожни раздразнения и лезии, имат многопосочен ефект. Такива препарати помагат раната да е чиста и поддържат необходимото ниво на влага в наранения слой на епитела. Някои от тази лекарства в групата унищожават едновременно и гъбички, и патогенни бактерии, които по принцип пречат на зарастването на раната.

Източник: https://vyboroved.ru/reyting/luchshie-sredstva-dlya-zazhivleniya-ran

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ