HomeЗдравеЗащо индийците спят с дрехите - разберете причината

Защо индийците спят с дрехите – разберете причината

Все по-често чуваме за ползите от съня спейки голи. И все пак на тази теза има, както редица привърженици, така и опоненти. Има народи по света, обаче, които твърдо я отхвърлят. Това са индианците, например.

Защо индианците спят с дрехи

От край време тези племена са живели сред дивата природа. От една страна те се научили да спят с дрехите, за да са винаги в готовност, ако съществува опасност през нощта. Така, ако се налага бързо да скочат от легналата поза и да се върнат в отбранителна позиция, винаги да имат покритие от дреха.

Друга теза е, че материите, от които се изработват индианските дрехи са естествени. Такива най-често са кожи на убити животни, които са предварително обработени. Подобни дрехи, пазят топло дори в най-мразовитите нощи.

Третата теза, по въпроса защо индианците спят с дрехи сочи, отново отбранителната им позиция. Смята се, че дрехата ги предпазва не само от зверовете, но и в миналото от другия им най-силен враг – бледоликите. Всички сме чували за историите и миналото на американските „рейнджъри“, които завладявали големи територии. Пример за това е и самият Колумб. Та, спейки с дрехи индианците се предпазват от насилствено малтретиране или поне дрехата ще забави това да се случи, ако  врагът ги издебне докато спят.

Щом вече знаете това, ето ползите от съня без дрехи:

Спането голи облекчава стреса и безсънието

Въпреки че звучи необичайно, ползите от  съня без дрехи са ефективни за намаляване на стреса до степен, че се твърди, че помага, дори при отслабване.

7 ползи от съня без дрехи:

1. Спите по-добре

Охлаждането не само ви помага да заспите по-бързо. Вместо това може да подобри цялостното качество на съня.

2. Здрава кожа

Освен, че осигурява добър нощен сън, спането голи и достатъчно дълго е много полезно за здравето на кожата.

3. Облекчава стреса

Друга причина да спите голи има влияние, върху облекчаването на стреса, тревожните разстройства и предотвратява безсънието.

4. Предотвратява наддаването на тегло

Ползите от съня, без дрехи ви помага да отслабнете и да контролирате идеалното си тегло.

5. Подобряване на вагиналното здраве

Спането голи също е чудесен начин за подобряване на вагиналното здраве и избягване на гъбични инфекции.

6. Поддържа плодовитостта на спермата

Според резултатите от изследвания, носенето на тясно бельо има връзка с по-нисък брой сперматозоиди.

7. Увеличава интимността

Смята се, че особено при семейните двойки свикването да спят голи, без дрехи увеличава интимността и укрепва емоционалните връзки.

Позовавайки се на Healthline, освен осигуряване на усещане за комфорт, директният допир или контакт с кожата може да увеличи освобождаването на хормона окситоцин, който ви кара да се чувствате щастливи.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ