HomeХороскопЗодиите, които се страхуват от истината

Зодиите, които се страхуват от истината

Не всеки човек може да приеме истината, още повече, ако му бъде казана в очите. Това да приемеш нещата такива каквито са и да се бориш със суровата действителност, е качество, което не всеки притежава. Едва ли има човек, който да не е излъгал поне веднъж в живота си. В дадени ситуации просто “премълчаваме”, за да не нараним някого или да не си усложним положението. Честно казано реалността не е лесна за преглъщане, но не бива да забравяме, че истината винаги изплува и понякога в най-неподходящия момент.

Астрологията ни посочва кои зодиакални знаци избягват истината до последно и не могат да се справят с нея.

Везни

Везни са може би най-кротката зодия и винаги се опитват да избягат от конфликта. Често истината поражда спорове и именно това е една от причините, поради които Везни не желаят да се сблъскват с нея. Те се опитват да балансират постоянно и да угодят на всеки, което няма как да се получи, ако казват на всеки каквото мислят. Умее да си борави с лъжи, за да предпазват близките си и него включително, но често си пари от тези свои действия.

Риби

Не е тайна за никого, че представителите на тази зодия си живеят в свой собствен свят, който всичко е цветя и рози. Те избягват да имат много контакти с реалността, тъй като тя е пълна с много неудобни истини. Риби не умеят да се справят с тях и предпочитат да бягат от проблемите вместо да ги решават. Техните розови очила са единствената им защита от “лошата истина”. Обичат да мечтаят и се чувстват страхотно в своя малък, измислен свят, в който няма място за неудобната истина. Тя наранява сериозно тяхната свръхчувствителност.

Телец

Телец не обича да променя нищо в своя живот. Готов е на всичко, за да запази постигнатото си спокойствие и да не му се налага да напуска зоната си на комфорт. В това число прави всичко възможно, за да избяга от суровата действителност. Не е тайна, че те са сред най-изкусните лъжци и често го прави с не чак толкова добри намерения. Телец си борави с лъжата, за да си осигури по-добра позиция и да извлече съответните дивиденти от това. Той до такава степен е свикнал с нея, че се е научил да лъже и себе си.

Рак

Рак понякога просто не иска да повярва и е способен да постави под съмнение дори най-неоспоримите доказателства за нея. В такива моменти тяхната емоционалност взима връх и не им позволява да погледнат трезво над ситуацията. Те просто казват, че това няма как да е истина и се правят, че всичко е наред. Честно казано представителите на тази зодия са сред най-скептичните хора и трудно вярват на всичко, което им казват. Именно от това произлиза и неумението им да повярват на истината, дори да им бъде казана в очите. За да ви повярва, Рак трябва да ви има доверие. В противен случай шансовете да приеме думите ви за истина са минимални.

Дева

Представителите на тази зодия са от притеснителните хора, които не умеят да контролират действията си под напрежение. Дева има остър ум, който разбира всичко от първия път и премисля ситуацията с няколко хода напред, но не и когато им е наложи да се сблъскат лице в лице с истината. Тя срутва цялата и мрежа от лъжи и полуистини, които е измислила до момента, за да си изгради защитна стена около себе си. Когато това се случи, Дева е способна да си каже всичко, без да я притискате до стената.

Близнаци

Те обичат клюките и интригите. Най-разговорливата зодия са и както знаете всяка истина, е добре украсена, за да бъде по-интересна историята. Така, че няма нищо чудно в това, че Близнаци няма много допирни точки с истината и предпочитат своя прочит на нещата, отколкото “сухата действителност”. Също така са доста наивни и понякога лъжат неосъзнато, тъй като не поставят по съмнение думите на събеседника си и сляпо му вярват, а знаете, че една лъжа повторена 100 пъти става истина…

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ