HomeИнтересноПолезно4 страхотни съвета за възвръщане на сексуалната ви увереност

4 страхотни съвета за възвръщане на сексуалната ви увереност

Неувереността в много неща, които правим, е част от човешката природа. Като се започне от несигурността в тялото ни и се стигне до треперенето и тръпката по време на презентация пред хора – често преминаваме през тази безмилостна борба, но си го признаваме откровено пред близките си. Но има една тема, която много от нас винаги се страхуват да обсъждат – това е самосъзнанието под чаршафите. На мнозина им липсва сексуална увереност и може да има различни причини за тази разрушена сексуална увереност. Емоционална травма, болка, липса на практика, сърцераздирателна раздяла и още много други неща могат да накарат сексуалното ви самочувствие да пострада.Ето няколко хитри съвета, които ще ви помогнат да възстановите сексуалната си увереност.

1.Опитайте се да присъствате в момента

Много хора се хващат в капана на негативните мисли по време на сексуален акт и започват да се притесняват как ще изглеждат, каква физиономия ще направят или дали партньорът им е харесал сексуалните им движения или е загубил усещането. Уверете се, че сте в момента и започнете да се фокусирате върху удоволствието, за да изградите увереност в спалнята. Ако мислите прекалено много или обхващате негативни чувства, това само ще доведе до стрес над изпълнението. Обръщайте внимание на телесните си преживявания и практикувайте осъзнатост, за да възстановите сексуалната си увереност.

2.Опознайте себе си

Казват, че истинската връзка със себе си ви помага много. Ако нямате подходяща връзка със себе си, т.е. ако не знаете какво харесвате и какво не харесвате и не сте напълно честни с това. То това ще ви провокира, докато се занимавате със сексуална дейност, и ще възпрепятства представянето ви, като в крайна сметка ще понижи сексуалната ви увереност. Разберете какво ви възбужда, кои неща ви харесват и какво просто не ви харесва и заемете позиция за повишаване на сексуалната увереност.

3.Променете мисловния си процес

Липсата на сексуална увереност е просто страх, който ви тормози в главата. Това убива не само настроението, но и страстта и ефективността ви. Страхът ви тероризира до такава степен, че дори не се чувствате възбудени. Манифестирайте мислите си и си задавайте въпроси от рода на: от какво има да се страхувате? Кое ще е най-ужасното нещо, което може да се случи? Бил ли съм някога такъв? Защо и как се е появил този проблем? Подкрепете отговорите си с доказателства и изкарайте негативността от главата си. Уверената нагласа идва само от оптимистични мисли, така че винаги обръщайте внимание на това как се чувствате и какво си мислите.

4.Спрете да мислите за предишните преживявания

Всеки човек има минало и е преминал през пътя на множество преживявания. Някои от тези преживявания може да са били невероятни, а други – ужасни. Разберете, че миналото ви няма нищо общо с настоящото и бъдещото ви представяне. Ако продължавате да сте в капана на тези чувства, енергията ви ще се трансформира и това в крайна сметка ще се отрази на любовната ви сесия. Наслаждавайте се на мястото, където се намирате, без никакви покварени чувства.

Ако сте преминали през труден период в сексуално отношение, не се притеснявайте и не изпадайте в паника! Най-важното е да не се отнасяте грубо към себе си. Прочистете главата си и се придържайте към нещата, които ви харесват, за да се получи всичко.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ