HomeИдеи за градинатаЛесни идеи за градинатаРеколтата, която искате е насреща с правилното колтучене на краставици корнишони

Реколтата, която искате е насреща с правилното колтучене на краставици корнишони

Може би, ако сте опитен градинар вече знаете какво означава и как се прави колтучене на краставици корнишони. В случай, че сега се учите, тази тема ще ви е от полза:

Какво означава колтучене на краставици корнишони?

Това така и така трудно за произнасяне название и защо е така важно за растежа на този любимите зеленчуци?

Казано накратко колтучене означава да почиствате редовно на всички странични разклонения на високостеблените краставички корнишонки. Това е важно и задължително, за да не се натоварва растежът и плодоносенето на врежовете.

колтучене на краставици корнишони

Реколтата, която искате е насреща с правилното колтучене на краставици корнишони

В умерения климат, растенията, в случая корнишоните не могат да растат, без да прави профилактика на пичовете т.е. да се колтучат краставиците корнишони.

При корнишони краставици растат много странични издънки (наричани колтуци). Те се появяват в основата на листата, по самото главно стъбло. И така, ако не се отстраняват, ще израстат много и растението става като многостеблен храст, които вместо качествени плодове развива десетки разклонения. Така всичките му сили отиват в изграждане на зелена маса, вместо на сочни и вкусни корнишони.

Реколта с правилното колтучене на краставици корнишони

Колкото повече е листната маса, толкова повече самите краставички не си набавят нужните количества полезни вещества. По този начин не могат да узреят и да дадат добра реколта.

За да получите реколтата, която искате е насреща с правилното колтучене на краставици корнишони, трябва да знаете какъв е даденият сорт краставици корнишони.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ