HomeИнтересноИнтересни фактиКак да изгаряме повече калории докато ходим пеша!

Как да изгаряме повече калории докато ходим пеша!

Колко калории се изгарят при една обикновена разходка?

Ходенето пеша е изключително полезно за общото ни здраве. То подобрява сърдечно-съдовата ни система и спомага за изгарянето на повече калории. Разбира се, не очаквайте, че с обикновена разходка в квартала ще стопите паласките и коремчето. Трябва да увеличите натоварването и да вдигнете темпото. Не е важно само да направите 10 000 крачки за деня, но и времето, за което ще ги извървите.

Активното ходене е страхотен вариант да комбинирате полезното с приятното. Например, ако нямате достатъчно време, което да отделите за тренировки във фитнес залата и често пропускате да отидете, защото предпочитате да прекарате малкото си свободно време с приятели, може да си направите “активна разходка в парка”. Хем ще изразходите калории, хем ще си прекарате добре в приятна компания. Но колко калории се изгарят при една обикновена разходка?

За да увеличите натоварването и да стимулирате изгарянето на повече калории по време на разходката, може да пробвате няколко различни метода.

Тежести

Ако ходите пеша до работа и изминавате сериозна дистанция всеки ден, но вече сте свикнали на натоварването и искате да увеличите трудността, може да използвате тежести. Носете ги на краката или ръцете. При това положение няма да бъде необходимо да променяте темпото на ходене или да увеличите разстоянието, което преминавате. Периодично увеличавайте тежестите и усетете как ще се чувствате. Не само, че ще изгорите повече калории, но и ще изградите мускулна маса.

Ходете срещу наклон

Лесно е да ходиш по равното и щом вече това не ви затруднява, е време да предизвикате себе си. Променете маршрута или локацията. Разходка в планината ще ви предостави достатъчно трасета с наклон, които да изпробвате. Ще ви бъде нужно известно време докато се адаптирате към новите условия. Когато това се случи и вече ви е доста по-лесно да взимате разстоянието – увеличете темпото или използвайте тежести. 

Ходете повече

Третият вариант, който може да приложите, е да увеличите времето си за разходка. Например, ако до този момент сте се разхождали по 30 минути, то увеличете времето с още 10-15 или повече минути. Постепенно увеличавайте времето за разходка и ще усетите ползите. Бъдете внимателни и не се натоварвайте повече от необходимото.

Използвайте раница

Ако нямате тежести, които да използвате, може да използвате раница. Напълнете я с каквото прецените и постепенно увеличавайте тежестите. Може да използвате книги, шишета с вода или други подходящи предмети. 

Движете ръцете

Много хора не си движат ръцете, докато се разхождат. Ако промените това и започнете да ги движите и тях ще активирате всички мускули на тялото, от което ще стимулирате изгарянето на мазнини.

Водете активен начин на живот и винаги, когато можете ходете пеша. Не забравяйте да си почивате и пийте повече вода.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ