HomeИнтересноИнтересни фактиКакво символизират златната рибка и шаранът във Фън – шуй

Какво символизират златната рибка и шаранът във Фън – шуй

Фъншуй е китайска практика, която се стреми, чрез различни символи да зареди домовете и живота на хората с положителна енергия. Създадената чрез нея хармонична среда води до силна връзка между духа и природата. И тъй като животните и растенията са част от нея, то те са сред най-използваните символи, чрез които се постига просперитет и благоденствие във всеки дом.
Шаранът и златната рибка са едни от символите на фъншуй, които имат голямо значение в тази практика. Това е така, защото през вековете рибата е била важна част от битието на китайския народ. Риболовът е бил неговият основен поминък, чието изобилие поддържало икономиката на страната. Поради тази причина рибата е символ на изобилието и богатството в китайската култура.

Но какво е значението ѝ във фъншуй?

Основата се крие в това, че рибата се движи постоянно, тя е бърза и има способността да преминава през всякакви препятствия. Тези ѝ качества олицетворяват енергията Чи, която е в постоянен поток, което означава, че енергията се движи непрекъснато.
И след като вече знаем какво е значението на златната рибка и шаранът във фъншуй си задаваме въпроса как да внесем тези символи в дома си, за да привлечем изобилието и богатството в него?
Един от начините е под формата на декорация за дома. Всекидневната е мястото, където прекарваме голяма част от времето си и където обикновено се събира цялото семейство. Ето защо можете да я украсите с някой от тях, като така изобилието и богатството ще споходят не само вас, но и семейството ви.
За да увеличите и разширите своите възможности украсете входната врата на дома си с изображение на шаран или златна рибка. По този начин ще помогнете на богатството и просперитета да влязат в дома ви. Освен на вратата, можете да окачите и картина, с изображение на някой от тези символи до вратата.
За да привлечете изобилието и просперитета към себе си, можете да създадете уютен ъгъл на изобилието в дома си. Той трябва да се намира в най-отдалечения ляв ъгъл на къщата, погледнато от входната врата. В него можете да поставите аквариум с малки декоративни червени или златисти рибки.
Тези, които искат да успеят и израснат в кариерата си, също могат да се възползват от силната енергия на тези два символа. Чрез тях вие, също както рибите ще се движите само напред, ще преминавате бързо и лесно през всички трудности и ще просперирате. Изображение или статуетка на златна рибка можете да сложите на работното място в офиса си или у дома на бюрото. Така ще привлечете добрата енергия за повече богатство.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ