HomeИнтересноИнтересни фактиЗащо да поставим кристален лотос в дома си

Защо да поставим кристален лотос в дома си

На какво е символ кристалният лотос

Лотосът е символ на прераждането. То има важно място в духовния източен свят и според фън шуй трябва да бъде част от дома на всеки човек, тъй като умело отблъсква негативната енергия. Лотосът е изключително интересно растение, което вечер свива листата си и се потапя във водата, а сутринта излиза на повърхността и се разтваря към слънцето. Гледката е невероятна!

Лотосът заема важна част от китайската митология. На много места може да срещнете неговото споменаване чрез различни символи и знаци, в които се споделя за неговата невероятна енергия. Вярва се, че той ще донесе стабилност и запазване на богатството на всеки, по подобие на неговите венчелистчета в природата, които осигуряват убежище и безопасност на рибите. Това е една от многото фъншуй причини, според които трябва да имате кристален лотос в дома си. Ето и останалите:

– Според древната китайска филосовия, кристалният лотос ще ви донесе късмет успех в живота и любовта. Също така се смята, че би могъл да ви помогне да се справите по-лесно с проблемите, които ви измъчват.

– Мястото на кристалният лотос в дома ви, е там, където най-често избухват скандалите. Поставяйки го там, лотосът ще намали напрежението и ще изпълни пространството с положителна енергия.

– Поставяйки го до прозорец, ще му позволите да черпи от положителната енергия на слънцето и същевременно да го предпази от натрупването на негативни емоции.

– Кристалният лотос има свойството да разпръсква положителна енергия и по този начин да подобри връзките и взаимоотношенията между хората.

– Ако поставите лотосът в спалнята, ще подобрите любовния си живот и ще възстановите енергийните си нива след раздяла. Той ще помогне да постигнете отново мир със себе си.

– Често може да видите кристален лотос в офиса или на някое бюро. Според фъншуй той ще не само ще запази богатството ви, но и ще стимулира креативността на работното място и ще ви направи по-продуктивни.

– Кристалният лотос ще ни направи по-уверени в себе си и ще ни тласне към успехът, който ни е убягвал до този момент, поради липсата на самочувствие и решителност във важните моменти.

Веднага ще забележите, че на пазара се предлагат кристални лотоси в различни цветове. Всеки цвят символизира различно нещо и сила в определен аспект от живота. Синият кристален лотос ще ви донесе мир и спокойствие, докато червеният е символ на любов, страст, сила и решителност. За зеленият цвят се смята, че ще донесе баланс и хармония в живота, а жълтият пък ще го изпълни с енергия, динамика и радост. Лилавият кристал се свързва с романтиката, мистерията и ума. За него се смята още, че ще донесе мир и чистота в душата, докато розовия е мистерия и лукс.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ