HomeИнтересноИнтересни фактиЗнаете ли какво означава обърнато знаме

Знаете ли какво означава обърнато знаме

Традиционно значението на обърнатото знаме винаги е код, за нещо нередно. Така например в някои страни, се приема, че този, който го е поставил по този начин е в сериозна опасност или страдание, било то опасност за живота или опасност за имуществото му. В крайна сметка обърнатото знаме обикновено се възприема като сигнал за ужасно бедствие.

И така: Знаете ли какво означава обърнато знаме у нас:

Обърнат флаг е символ на военно положение. Именно поради тази причина е важно да се спазват добре регламентираните правила за поставяне на националният символ на страната ни по правилния начин.

Какво още знаем и не за националното знаме

Ако за повечето читатели не е много известно, то тук е мястото да споменем, че българското знаме, никога не е било пленявано в битка. Ушито за от Стиляна Параскевова, с цел да представя родината ни в Руско-турската война. Връчен е на участниците в българският флаг и никога, нито веднъж въпреки вековното робство, не е пленявано в битка. Българското знаме не е ставало трофей на чужда държава, а това напълно трябва да оправдае националната ни гордост.

Има много поводи в българската история, които ни дават поводи да се гордеем и да поставим българския трибагреник на верандите, по прозорците и като цяло да покажем националността си. Такива поводи за наша голяма радост са хубави и са предимно, когато български спортисти и отбори мерят сили и умения с чуждестранни.

Знамето, химна и това, когато заедно викаме за една кауза ни прави сплотена нация.

Какво означава обърнато знаме за останалия свят?

Развяването на знамето с главата надолу и то не само национално, а всяко знаме, се счита за ясен знак за бедствие и вик за незабавна помощ.

В заключение:

В обобщение на написаното до тук можем да заявим, че гордостта на българите, през последните години не е на най-високо ниво. Често флаговете са развявани с гордост само в дните на национални празници.

Сега научихте защо, кой и какво означава обърнато знаме. Да се надяваме ,че негативната тенденция в този аспект да се промени и все повече да се радваме на успехи на страната ни, както в спортен аспект, така и в национален план, за постиженията в научни и други посоки.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ