HomeИнтересноИнтересни фактиКакво говорят галените имена за половинката Ви

Какво говорят галените имена за половинката Ви

Всеки, от нас е наричал любимо създание с умалително име. Още по-осезаемо се наблюдава това между влюбените. Думички, оприличаващи животни и главно малки животни не е признак на слабост.

Какво говорят галените имена

Ако сте чули наоколо да ви говорят на“ пиленце“, „котенце“, „мишенце“, не мислете, че това се прави, само за да дразни необвързаните.

Според, проведено проучване от Щатския университет, Флорида, става видно, че много хора наричат любимите си по този начин, защото от детството сами са чували своите родители, така да си говорят.

Учените смятат, че щом си говорим с “кодови названия”, това ни по някакъв начин ни връща в ранното детство. И така, с малък набор думи, главно имена на животни, ние предаваме цялата си обич, която таим в себе си.

По този начин кученца, котенца, патенца става синоним на най-скъпите създания, след родителите, разбира се. В това, няма нищо неетично. Може да се обръщаме така към половинките си.

Защо галените имена са символ на здрава връзка

Дори подобно поведение се приема за показател на здрава връзка. Такава, каквато има между майка и бебето й. Да съществува, таен език с кодови названия за много влюбени двойки си е добър знак. Много често, обаче подобно отношение се наблюдава, главно при отскоро влюбени.

И така, както се получаваме псевдоними, които се асоциират по различни начини, така имаме малки, имена, галени имена, а защо не и любовни обръщения. Малки имена като “зайче”, „коте“, „тиквичке“, „бебчо“ и другите подобни животни, храни, хубави или сладки названия се приемат за най-милите и са най-често използвани, между влюбени двойки.

И като се замислим, колкото и да е студено едно сърце, кой не би харесал да му казват нещо сладко, да го сравняват с вкусен продукт или животинче. Може би, това е начинът да умилим любимия човек или да се извиним, да се подмажем, или когато искаме нещо да се помолим. Може би, преди да се започне с такива сладки, умалителни трябва предварителна договорка между двамата души, за да се знае може или не може така да се наричат, пред околните.

Разбира се, необходима е гласна или негласна договорка, че и на двамата се нрави обръщението, за да можем свободно да го използваме и пред други хора.

Нестандартни имена използвани между влюбените по света

По света се употребяват стотици варианти на галените, гальовни, умалителни имена. С тях се обръщаме към любимия човек. Някои от тях ще ви се сторят странни, но както се казва – „в любовта всичко е позволено“, защо и да си казваме: „пандичке“, „лъвче“, „тигърче“ и каквото ви харесва или хрумне. Важното е да се откроявате и половинката ви да знае, че само него/нея наричате така!

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ