HomeИнтересноПолезно10 алтернативни начини за употреба на гъбата за миене

10 алтернативни начини за употреба на гъбата за миене

Днес ще разширим кръгозора ви и ще ви споделим за 10 алтернативни начини за употреба на гъбата за миене, които със сигурност ще улеснят живота ви!

Честно казано дори не подозирате за колко много неща бихте могли да използвате обикновената гъба за миене. На пръв поглед тя има една точно определена функция – да бъде използвана за измиване на съдовете. Днес ще разширим кръгозора ви и ще ви споделим за 10 алтернативни начини за употреба на гъбата за миене, които със сигурност ще улеснят живота ви!

1.Компрес за изстудяване

Първото нещо, което трябва да направите, когато се ударите силно или претърпите контузия, е да наложите мястото с лед. Ако нямате медицински компрес под ръка или готови кубчета лед, бихте могли да използвате гъбата за съдове! Намокрете я обилно, поставете я в найлонов плик и я замразете за няколко часа.

2.Поставете гъба за съдове в сушилнята

вместо да купувате сушилни листове, бихте могли да ги замените с гъбата за съдове. Тя е по-удобна, защото бихте могли да я използвате многократно, което ще ви спести пари. Просто поставете суха гъба в сушилнята преди да я пуснете. Тя ще изиграе ролята на абсорбатор за влага и същевременно ще запази цветовете на дрехите.

3.Бихте могли да удължите свежестта на плодовете и зеленчуците

Гъбата за съдове ще абсорбира излишната влага в хладилника и по този начин ще удължи свежестта на плодовете и зеленчуците в него. Просто поставете една или повече сухи гъби близо до тях.

4.Като разделител за педикюр

Вместо да давате пари за специални разделители за педикюра ви, може да проявите креативност и да си отрежете няколко парченца от кухненската гъба.

5.При опаковане на стъклени предмети

Ако нямате стиропор под ръка или други предпазни материали, с които да предпазите чупливите стъклени предмети при преместване, бихте могли да ги заместите с обикновена гъба за миене. Тя може да изиграе същата функция като бъбъл фолиото.

6.Рисувайте с тях

Пробвайте нов метод за рисуване с гъба за съдове. Експериментирайте и от майстор на четката станете майстор на гъбата. Може пък с нея да постигнете по-добри резултати, но дори да не успеете със сигурност ще се забавлявате!

7.Почистете космите от домашния любимец

Безспорно най-големия проблем с отглеждането на домашни любимци вкъщи е свързан с тяхното окосмение, което може да бъде открито върху всички мебели! Почистването им понякога е трудно дори с професионални уреди. С помощта на гъбата за съдове бихте могли лесно да оберете космите от мебелите.

8.Абсорбират миризми

Потопете гъбата за съдове в смес от сода и сок от лимон. Поставете я за няколко часа в хладилника, килера или друго място, от което искате да премахнете неприятните миризми и ще се изумите от резултата!

9.Като сапунерка

Със сигурност ще впечатлите гостите си, ако вместо сапунерка използвате гъбата за миене като поставка за сапуна. Освен, че ще бъде нестандартно и авангардно, гъбата за миене ще абсорбира течността от него и той винаги ще бъде сух и готов за употреба!

10.Като лакочистител

Вземете достатъчно дълбок и удобен съд, в който да поставите гъбата и я напойте с лакочистител. Лакът за нокти ще пада лесно само като потопите пръст в него и разтъркате леко!

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ