HomeИнтересноПолезно7 трика за прикриване на бръчките

7 трика за прикриване на бръчките

Разберете как най-лесно да прикриете бръчките

Трудно можем да се борим с белезите на времето и бръчките са един от първите признаци, че остаряваме. Всяка жена търси начин, с който да прикрие или забави тяхната поява – дали със скъпа козметика, хирургически интервенции или комбинация от двете. За щастие има няколко хитри начини, с които да ги прикриете, без да се обезобразявате или да се подлагате на скъпи, подмладяващи процедури с недоказан ефект.

Хидратация

За да бъде кожата ни в топ форма, е важно да обърнем внимание на нейното хидратиране. Вземете необходимите мерки и наблегнете върху този аспект, ако все още не сте. Дълбокото овлажняване на кожата чрез нанасяне на хидратираща козметика, е добър вариант, с който да прикриете бръчките и същевременно да направите кожата си по-гладка и мека.

Силиконова основа като база за грима

Пред международното издание prevention.com, професионалния гримьор Кейтлин Пику препоръчва на жените да използват силиконова основа за своя грим. Чрез нея ще я направят да изглежда по-гладка и ще им даде възможност да нанесат по-лесно и равномерно фон дьо тена.

Не прекалявайте с фон дьо тена

Много жени се заблуждават, че с нанасянето на по-дебел слой фон дьо тен ще прикрият по-добре бръчките. Истината обаче е противоположна на това! За да направите бръчките по-незабележими – нанесете тънък слой фон дьо тен и сега ще ви кажем защо! Колкото по-дебел е слоя, толкова по-голяма е вероятността той да се нацепи на местата, където са бръчките и по този начин да ги направи по-забележими.

Коректор

Макар и не толкова популярен, коректорът е добър вариант, с който да прикриете нежеланите бръчки. Изберете цвят, който е близък до този на кожата ви и с негова помощ прикриете не само тях, но и тъмните кръгове под очите. Важно е да отбележим, че той се нанася след базата и преди фон дьо тена.

Не използвайте прахообразни гримове

Гримовете с прахообразна структура са нежелателни, ако целта е да прикриете бръчките, тъй като се разнасят доста по-лесно сравнение с останалите и същевременно правят бръчките по-видими. Заместете ги с гримове, които имат кремообразни текстури. Те стоят по-естествено и плътно.

Акцентирайте върху скулите

Подчертайте скулите и бузите. Приложете оптическа измама и насочете вниманието към тях. По този начин ще си гарантирате млада и свежа визия.

Молив за устни

Една от проблемните зони е тази около устата, където бръчките могат да създадат известен дискомфорт. За да ги прикриете може да използвате молив за устни с цвят, който е сходен с червилото ви. С негова помощ ще попречите на червилото да излезе от контура на устните и да попадне върху бръчките около устата ви, което би могло да ги направи по-видими.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ