HomeИнтересноПолезноДомашни трикове за по-бързо и лесно миене на чиниите

Домашни трикове за по-бързо и лесно миене на чиниите

Ако вие сте човек, който готви често, ще искате да знаете всичко, което можете да направите, за да направите процеса на миене на чинии по-лесен и по-ефективен. Възприемането на тези навици може да помогне на иначе досадния процес да протече малко по-гладко и по-бързо. Следващият път, когато имате купчина купи и чинии в мивката, използвайте тези седем хака, за да измиете съдовете си на ръка по-бързо и по-ефективно.

1. Винаги изплаквайте, преди да поставите в мивката

Нищо не е по-лошо от това да трябва да изтъркате храната, която е изсъхнала и залепнала отстрани на купата ви. Бързо изплакнете всичките си съдове, преди да ги оставите в мивката, когато се насладите на вечерята си, и ще сте благодарни, че сте изразходвали тези допълнителни 30 секунди по-късно.

2. Поставете ги в контейнер за мръсни съдове

Не задръствайте мивката си със стара храна и милиони съдове. Вместо това оставете мивката си свободна за използване със специално кошче за мръсни чинии. Водата може дори да се прецеди в този кош заедно с излишната храна.

3. Накиснете предварително всички големи тенджери или тигани

Вземете преднина, като оставите настрана всички големи тенджери или тигани и ги напълните със сапун и вода. Това ще помогне за разхлабването на всякакви остатъци и ще освободи място в мивката, за да можете да миете други съдове.

4. Отървете се от водните петна с оцет

Твърдата вода може да остави остатъци върху чашите ви след измиване, но можете да избегнете това, като добавите една чаша оцет към водата за изплакване. Това може да помогне да се отървете от минерални отлагания, които не се отделят сами.

5. Увеличете топлината и сложете ръкавици

Колкото по-гореща е водата, толкова по-лесно е да премахнете остатъците и толкова по-вероятно е вашите съдове да изсъхнат без ивици. Вземете добри ръкавици, за да се предпазите от топлината и поддържайте висока температура на водата за най-добри резултати.

6. Използвайте решетка във фурната като допълнителна решетка за сушене

Нямате място за сушене? Просто бръкнете във фурната си и вземете решетка, която да използвате като временна поставка за сушене. Поставете го от едната страна на мивката за допълнително пространство за изсушаване на допълнителни съдове.

7. Използвайте сол, за да премахнете мазнината или да поправите изгорелите тенджери

Солта е естествено абсорбираща и абразивна, така че е чудесно средство за премахване на мазнини. Марта Стюарт предлага да търкате сол върху тенджери и тигани със суха гъба, докато мазнината изчезне. За тенджери и тигани, които са изгорели (които нямат незалепващо покритие), напълнете ги с вода и няколко супени лъжици сол и ги накиснете за една нощ. След това оставете водата да заври и следите от изгаряне трябва да изчезнат.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ