HomeИнтересноПолезноНе изхвърляйте сока от киселите краставички - пропускате следните ползи

Не изхвърляйте сока от киселите краставички – пропускате следните ползи

Ако обичате да ядете кисели краставички, трябва да разберете колко здравословен е сокът от кисели краставички за вас. Понякога пиенето или яденето на здравословни храни няма най-добрия вкус. Въпреки това, те могат ви да осигурят отлично и лесно хранително съдържание. Въпреки че може да изглежда ново и популярно, спортистите пият този ферментирал сок. Може да изглежда гадно да пиете сок от кисели краставички, но може би ползите от него са в повече:

Ползите от сока от кисели краставички

1. Хидратира тялото ви бързо

Натрият и калият са два електролита, които помагат на тялото ви да се хидратира бързо. Когато тренирате и спортувате с часове, се потите много. И прекомерното изпотяване ви кара да губите добро количество натрий и калий. Добре е, когато се потите и сте дехидратирани, да пиете голямо количество натрий след спортно събитие или на полувремето. Това бързо ще върне нивата към нормалното. И сокът от кисели краставички може да свърши работата. Но ако не тренирате и се потите твърде много, трябва да пиете сок от кисели краставички с по-ниско съдържание на натрий.

2. Помага при мускулни крампи

Сокът от кисели краставички помага за предотвратяване на мускулни крампи. Прекомерното изпотяване води до по-бърза загуба на електролити. А това води до мускулни крампи и спазми. Една от основните причини, поради които спортистите вероятно пият сок от кисели краставички, е поради този мощен превантивен аспект.

3. Страхотен пробиотик за червата

Ферментацията е начинът, по който се образуват пробиотиците. Те са добрите бактерии, за които често чувате. Добрите бактерии в червата са силата на имунната ви система, която предотвратява грип и болести и действа противовъзпалително. За съжаление, добрите бактерии се унищожават от приема на лекарства, пиене на алкохол, ядене на преработени храни и изкуствени аромати и консерванти. Следователно сокът от кисели краставички е чудесен начин бързо да възстановите здравите бактерии в червата.

4. Контролира кръвната захар

Оцетът в сока от кисели краставички е основната съставка, която предпазва от диабет. Освен това оцетът действа противовъзпалително и има ефект на понижаване на глюкозата, който все още е неясен. Но едно обещаващо заключение казва, че оцетът забавя и потиска абсорбцията на въглехидрати в тънките черва.

5. Потенциал за отслабване

Сокът от кисели краставички ограничава апетита ви. За да отслабнете ефективно, стабилизирането на кръвната ви захар е ключът. Така че, ако регулирате кръвната си захар, контролирате апетита си и засилвате метаболизма си.

6. Добър антиоксидант

Сокът от кисели краставички съдържа около 30% от витамин С и Е. Освен това те са два важни антиоксиданта.

Сокът от кисели краставички изглежда има много ползи. Хидратирането на тялото и контролирането на кръвната захар са два важни начина да имате добра енергия. Така че, ако сте убедени в ползите от сока от кисели краставички, но все още се съмнявате относно вкуса, ето решение. Вместо да го изпиете направо, смесете го. Можете да смесите сок от кисели краставички и билки и аромати, за да направите вкуса по-добър. Например, можете да направите марината за вашето месо, дресинг за вашата салата или да направите сос.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ