HomeИнтересноИнтересни фактиТези много известни турски актьори са с български корени - ще ги познаете ли

Тези много известни турски актьори са с български корени – ще ги познаете ли

Гледали сте тук-там някой и друг турски сериал, а може би сте от страстните привърженици на този тип филми. И така, ако не сте подозирали, дори, че вашите филмови звезди може да носят кръвта на вашите предци, то вижте сега:

Искате ли да научите малко повече за турските актьори? Тогава продължете да четете.

Тези много известни турски актьори са с български корени – ще ги познаете ли:

Гледате тв сериал или турски игрален филм. В него виждате познато лице. И изведнъж имате нещо общо с турските звезди? Ето и тях:

4 турски актриси и актьори със славянски корени

Мелиса Донгел

И първият в нашия списък беше този, който най-вероятно си спомняте от първа ръка. Това е същата Джерен, приятелката на Еда, от сериала Почукай на вратата ми. И също така популярната роля на Мелиса беше в телевизионния сериал “Любов, разум, отмъщение”. Тя играе Чаглу – момиче, влюбено в Озан. По националност Мелиса е наполовина рускиня и наполовина туркиня.

Майката на момичето е рускиня, а също така Мелиса има по-малка сестра. Между другото, интересен факт е, че Мелиса говори доста добре и руски.

Неслихан Атагул

Да, правилно се ориентирате. Това е същата Нихан от супер популярния сериал “Черна любов”, както и другите сериали “Двете лица на Истанбул” и “Дъщерята на посланика”, които й донесоха значителна популярност. И така, бащата на момичето е черкез, а майка й е от Беларус. Кръвната смес на момичето е просто невероятна! Явно да играе много трудни роли и да се справя с това е просто в кръвта й.

Алина Боз

Тук дори по име можете да разберете, че това момиче има славянски корени. Алина е родена в Москва и живее там до 6-годишна възраст, след което се премества с родителите си в Истанбул. И да, от време на време тя идва в родината си. Алина говори руски много добре. Алина участва в телевизионни предавания като “Shattered”, “Love for Beginners” и “Not Letting Go of My Hand”, совен тв сериала “Не пускай ръката ми”.

Фахрие Евген

Съпруга на Бурак Йозчивит, актриса, известна със сериали като”До смъртта”, ” Чучулигата”, ” Вълкът и Принцесата “. Момичето е със смесена кръв. Тя е наполовина туркиня и наполовина черкезка. Родена е в Германия, където е живяла и учила. Отива случайно на почивка в Турция, където режисьорът я забелязва и я кани да се снима във филм. Това е нейната история. И да, нейната харизма се вижда, дори през екрана.

Тези 6- ма много известни турски актьори са с български корени

Чагатай Улусой

Актьорът, който успя да покори платформата Netflix, а също така със сигурност го помните от сериалите „Отвътре“, „Прилив“ и „Нарекох я Фериха“, сериалът “Защитникът”. Тъмният красавец има босненски и български корени. Очевидно именно благодарение на тях Чагатай получи толкова ярък кинематографичен външен вид.

Юрия Порязова

Чаровната актриса е с български произход. Родом е от Смолян, но от ранна детска възраст се мести с родителите си в Турция. Получава уникален шанс да е част от турското кино и да се снима с известните звезди на Турция. Самата тя признава, че най-трудно й е било да научи езика, но с помощта на разбиране от страна на местните, успява да се справи с най-голямото си предизвикателство.

Гюлсим Илхан Али

Известна главно от сериала Планинско сърце, тя също е родена в България, град Русе. В България, Гюлсим Али прекарва по-голяма част от живота си, а днес живее в Турция. Печели конкурс за красота, а моделството не е единствената й цел. Така прави пробив в киното. Оставайки в Истанбул, учи много, за да усъвършенства турски език и актьорското майсторство. Успехът й не закъснява и започва да участва и в телевизионни програми.

Метин Чекмез

Роден в Истанбул, но с български корени. Метин участва в „Огледален свят“ и в „1001 нощи“ продукцията.

Джансу Дере

Стана известна със сериала „Майка“. По отношение на произхода й, има разногласия, но една от тезите гласи, че баща й е с български корени, а майка й е с гръцки. Учила археология, тя не работила в тази сфера. Явявала се на конкурси за красота и печелейки отличие, се осмелява да се пробва късмета си в киното. Бързо става любимка на почитателите на тв сериали.

Чаатай Улусой

Това е сред най-емблематичните имена в турското кино. Става популярен с „ Вътрешен човек“, „Кварталът на богатите“ и „Огледален свят“. Актьорът има и български корени по бащина линия. Баща му е турчин от България, който заживява в Турция от преди много години. Майка му е босненка.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ