HomeИнтересноПолезноКак да използваме старата четка за зъби в домакинството

Как да използваме старата четка за зъби в домакинството

Въпреки че се препоръчва да изхвърляме нашите четки за зъби на всеки три до четири месеца, краят на първия живот на вашата четка за зъби не означава края на нейната полезност. За да започнете процеса на пренареждане, първо дезинфекцирайте старата си четка за зъби, като я оставите да се накисне с главата надолу в оцет или водороден пероксид за една нощ. След това е време да я пуснете в действие.

1. Използвайте четка за зъби за неприятната задача да почистите вашия аквариум

Четката за зъби е идеален инструмент за почистване на вашия аквариум, особено на всякакви малки орнаменти с упорита плесен или водорасли.

2. Използвайте четка за зъби, за да поглезите котката си, като изчеткате лицето й или за да премахнете мръсотията от ноктите й. Както можете да видите по-долу, масажът на лицето с четка за зъби може да бъде просто божествен за котетата.

3. Използвайте четката си за почистване на всичко с гънки, склонни към натрупване на мръсотия или мухъл. Това означава около кранове в мивки в кухня или баня, както и по ръбове, в ъгли или около плъзгащи се врати в душа.

4. Четките за зъби са страхотни за почистване на кътчета и пролуки във вашия душ. Почистете остатъците от сапун от фугиращата смес между плочките, като напръскате мястото с разтвор от половин оцет, половин вода, след което изтъркате със сода за хляб.

5. В пералнята използвайте четка за зъби, за да почистите чекмеджето за перилен препарат във вашата пералня с предно зареждане.

6. Използвайте стара четка за зъби, за да почистите бижутата си. Просто добавете малко паста за зъби, за да направите бюджетен лак за сребро за вашите пръстени, обеци и колиета.

7. Дръжте стара четка за зъби в комплекта си за грижа за обувките, за да изчистите натрупаната кал от протекторите на обувките и ботушите през зимата.

8. Почистете труднодостъпните места в колата с четка за зъби. Колите имат много досадни малки зони, които са трудни за почистване – въведете четката за зъби.

9. Използвайте, за да почистите поставките за чаши, вложките в страничните врати и стъпалата на вашите постелки.

10. Използвайте стара четка за зъби, за да получите подходящо покритие около линията на косата и раздялата, когато боядисвате косата си у дома.

11. Четките за зъби могат да имат множество приложения в областта на лицето и тялото. Използвайте, за да пригладите разсеяните косъмчета назад, ако правите гладка прическа на кок, да изчеткате веждите на правилното място или да ексфолирате сухата кожа от устните си, преди да продължите с балсам за устни.

12. Дръжте стара четка за зъби в мивката в банята или пералнята, за да изтъркате мръсни нокти след градинарство.

13. Използвайте четка за зъби вместо четка за рисуване или четка за сладкиши за опрашване във вашата градина.

14. На открито четката за зъби със сигурност може да бъде полезна. Когато става въпрос за почистване, използвайте стара четка, за да почистите запушения чучур на лейка или за почистване или смазване на косачка, ножица, части на шредера или верига на резачка.

15. Ако нямате под ръка четка за сладкиши, внимателно използвайте стара четка за зъби за ръчно опрашване на цветя или просто за да изтриете гел хербицид върху жилави плевели като конволвулус.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ