HomeИнтересноПолезноКак да държим паяците и други насекоми далеч от дома?

Как да държим паяците и други насекоми далеч от дома?

Използването на вредни химикали за премахване на буболечки и паяци от домовете ни може да застраши нашите деца и домашни любимци. химикали. Вместо неестествени репеленти за насекоми, естествените алтернативи са най-добрият начин за подобряване на околната среда. Нека видим няколко начина как да държим паяците и други насекоми далеч от дома:

Калинките могат да бъдат привлечени в градината ви

Калинките се считат за насекоми, но е по-добре да ги имате в градината си, отколкото паяци или други вредители. Те ви предоставят полезна услуга, като изяждат насекомите, плъзнали  в градината ви.  Като засадите  копър, кориандър, бял равнец, вратига и здравец в двора си, можете  да насърчите калинките да  посещават тези растения в градината ви.

Маслото от мента отблъсква вредителите

Силният аромат на ментовото масло го прави ефективен репелент срещу насекоми. Въпреки това, то може да причини дразнене на кожата при хора и животни. Паяците и другите вредители могат да бъдат държани далеч от вратите и прозорците, като ги напръскате с вода, смесена с ментово масло. Това също има допълнителната полза да не позволява на вредителите да се крият в близост.

Направете свой собствен спрей против вредители

За да направите свой собствен спрей против насекоми, смесете натурален ябълков оцет, течен сапун, черен пипер и масло в спрей бутилка. Напръскайте всеки ден ъглите на къщата, като пръскате от тази смес. След дъжд трябва да напръскате всички прозорци, врати и первази, за да предпазите прииждането на буболечките и паяците към дома ви.

Важно е къщата  ви да е чиста

Очевидно е, че досадните буболечки предпочитат мръсни места. За да ги предпазите от дома си, трябва да поддържате чиста среда. Това означава поне седмично почистване на труднодостъпни места като над гардероба и под леглото.

Вземете си котка

Котките се считат за добри домашни любимци, защото са дружелюбни и пухкави. Те също служат за практическа цел – могат да прогонят досадните буболечки, гризачи и паяци, където и да се намират във вашия дом.

Цитрусови кори могат да се поставят из къщата

Силно миришещите цитрусови кори като лимони, портокали и лайм отблъскват насекомите. Можете да използвате тези кори, за да направите репелент за насекоми. Подмяната им на всеки два дни на подозрително изглеждащи участъци помага да държите насекомите далеч. Поставете тези репелентни пилинги близо до вратите, прозорците и рафтовете в дома ви.

Кестените също са неподозиран репелент

Кестенът излъчва отчетлив аромат, който отблъсква дребните насекоми. Това го прави ефективен репелент срещу тях. Може да бъде полезно за предпазване на насекомите от определени зони като врати и прозорци или може просто да се постави в зони, където насекомите са склонни да се събират.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ