HomeИнтересноПолезноЗнаци, че приятелките ти завиждат

Знаци, че приятелките ти завиждат

Ето как би се държала една жена, която ревнува от друга жена. 

През последните години много се говори за това колко е важно и силно женското приятелство, „момичешката сила“ и как жените се подкрепят взаимно. Интригите и завистта между приятелки само създава ненужни конфликти и разрушава чувството за солидарност, толкова важно в реалността, която ни заобикаля. 

За съжаление, често се случва завистта да доминира над сестринството и женската солидарност . И това чувство е способно да ви подтикне към наистина токсично поведение. Как се проявява женската злоба? Ето как би се държала една жена, която ревнува от друга жена. 

Съперничество на жените.  Как се държи ревнива жена?

Тя иска да бъде център на внимание, когато сте в компания. Готова е на това абсолютно на всяка цена.

Някои хора блестят и са в центъра на събитията, но подобно поведение им се получава естествено и ненатрапчиво в компанията. Има обаче и такива – някой хора, които се опитват на всяка цена да доминират в разговора и да ви бутнат в сянка, като имайте предвид – много е вероятно това да е акт на ревност или на завист. 

Тя ви покровителства 

Ревнивите хора често принизяват другите, за да повишат самочувствието си. Това е особено вярно, когато завиждат на нечий талант, постижение, популярност или външен вид. 

Тя подценява вашите успехи 

Един добър приятел ще се радва на вашите постижения. Ревнив и токсичен човек ще направи всичко, за да ги сведе до минимум и да уведоми всички, че не е голяма работа. Но такова поведение за вас трябва да бъде ярка сигнална лампичка – приятелката, която го прави, със сигурност ви завижда, пазете се от нея, защото действията й могат да стигнат и още по-далеч!

Тя се радва на вашия провал 

Ако й кажете за някакъв провал, а тя не може да скрие, че е останала доволна от информацията, изводът е ясен – тя се радва, че не сте успели и сте били разочаровани. Няма нужда от обяснение какво трябва да последва, нали? Такива хора определено не би трябвало да имат място в живота ви! Дръжте ги настрана, за да не се натоварвате емоционално излишно.

Тя те имитира 

Да бъдеш вдъхновен от някого и да бъдеш имитиран са две напълно различни неща. Ако приятелка изведнъж започне да се облича като вас, да слуша същата музика или да говори за същите хобита, това е знак, че ревнува. Харесва ви, завижда и иска да е като вас. Но никога копието не може да се получи толкова добро, колкото оригиналът.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ