HomeЗдраве4 вида алкохол, които съсипват кожата

4 вида алкохол, които съсипват кожата

Определени напитки влиаят пагубно върху кожата

Имаме лоши новини за хората, които обичат да си пийват и нямат търпение да приключи работния ден или да дойде петъка, за да разпуснат само както те си знаят. Щетите, които нанася алкохола върху тялото са известни на мнозина, но знаете ли, че прекаляването с него ще съсипе и кожата ви? Определени напитки влияят пагубно върху нея и ви препоръчваме да ограничите или избягвате тяхната консумация, ако искате да запазите здравето на кожата си.

Бира

Любителите на бира се познават по специфичните “бирени коремчета”. Всъщност за това подуване, е виновно прекаленото съдържание на захар и сол в пенливата напитка. Съветваме ви да избягвате бирата, ако не искате да се сдобиете и с подпухнало или подуто лице.

Вино

Лекарите препоръчват консумирането на една чаша вино, но всъщност изследване на американския университет Brown разкрива, че дори в минимални количества, виното може да бъде вредно за кожата. Бялото вино увеличава риска от розацея. Това заболяване на кожата се характеризира със зачервяване и увеличаване на видимостта на кръвоносните съдове. Червеното вино също може да ви създаде кожни проблеми. Захарта, която се съдържа в нея може да изостри появата на обриви при чувствителна кожа.

Уиски

В уискито се съдържат конгенери, които забързват процеса на стареене на кожата. Честно казано това не е най-големия проблем свързан с консумирането на този вид алкохол. Обикновено с уискито се приема голямо количество газирани напитки, които са пълни със захар и изкуствени подсладители. Те са основен враг на кожата и причина за появата на акне

Коктейли

Несъмнено коктейлите са предпочитана напитка. Приятен вкус и лек алкохол. Многообразие от видове, които за съжаление са пълни със захар в огромни количества. Както споменахме вече – захарта е средно най-големите врагове на кожата и основна причина за появата на акне.

Какъв алкохол да пием

Заложете на чист алкохол, като например водка или джин. Те не съдържат захар или поне в много по-малко количество сравнение с уиски или вино. За разредител най-добре заложете на вода или повече лед, вместо газирани безалкохолни или енергийни напитки. Приемът на вода в големи количества ще намали дехидратацията, която причинява алкохола и ще облекчи махмурлука на следващия ден.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ