HomeЗдравеКакво се случва, ако пиете бира всеки ден

Какво се случва, ако пиете бира всеки ден

Защо не бива да прекалявате с нея

Ледена бира на плажа, е това, за което много мъже си мечтаят по време на работа в офиса в горещините. Честно казано са готови на компромиси може да изпият някоя бира на пейките в парка или в близкия бар. Разбира се, не бива да прекалявате с нея. Макар да бъде с ниско съдържание на алкохол, редовната й употреба в големи количества въобще не е безобидна и може да доведе до:

Подуване на корема/Бирено коремче

Бъдете внимателни с пенливата течност, тъй като е висококалорична и за разлика от калориите, които приемате от храната, тези, които се съдържат са много по-различни. В една голяма бира се съдържат около 150 калории, които за съжаление веднага се лепят около талията. Затлъстяването може да доведе до редица проблеми със сърдечно съдовата система. Освен това свалянето на биреното коремче е голямо изпитание и затова по-добре се придържайте към разумни количества бира и не прекалявайте, ако искате да запазите фигурата си!

5 здравословни алкохолни напитки, с които да замените бирата

Крие редица рискове за здравето

Всяко нещо, с което прекаляваш е вредно. Това важи и за бирата. Пиенето на бира в малки количества може да е полезна за сърцето, но нещата веднага се преобръщат, ако злоупотребявате с нея. Многократно се увеличава риска от инсулт, високо кръвно, диабет и проблеми със сърцето. Най-сериозни проблеми може да имате с бъбреците. Пиенето на бира в големи количества може да претовари бъбреците и това да доведе до развитието на хипертония, камъни в бъбреците и други заболявания. 

Дефицит на важни витамини и минерали

За да усвои алкохола, тялото ни има нужда от повече витамини от група B, както и други важни минерали. По принцип тях може да си набавите от храната, без да е нужно да ги приемате под формата на таблетки или добавки. Усвояването на тези витамини кара организма да работи по-усилено, за да задоволи допълнителните нужди породени от редовната консумация на бира. Това може да бъде опасно в дългосрочен план и да наруши нормалното протичане на вътрешните функции vв организма.

4 вида алкохол, които съсипват кожата

Проблеми със съня

Качественият сън и алкохола са несъвместими понятия. Въпреки, че след бира-две ви се доспива и имате чувството, че само да се докоснете до възглавницата и ще се пренесете в страната на сънищата, то съня ви няма да бъде пълноценен. Фазата на дълбокия сън трае приблизително 90 минути след като се унесете. Неминуемо това ще ви се отрази на следващия ден, когато ще се почувствате изтощени, раздразнителни и без настроение.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ