HomeЗдраве5 лесни съвета срещу целулит

5 лесни съвета срещу целулит

Всяка една дама иска да има гладка кожа, която да показва с гордост. С напредването на възрастта обаче твърде възможно е да се появят проблеми с кожата, като целулит или така наречената портокалова кожа. Да, най-доброто решение е спорта, така че да стегнете всички части на тялото си и най-важното – кожата. За съжаление в забързаното ежедневие нямаме време да ходим на фитнес или да упражняваме друга спортна дейност. Все пак, можете да стегнете кожата си и по друг начин, като направите малки промени в ежедневието си.

Изчистете менюто си от захар

Ако се зачетете в етикетите на храните, които купувате, ще видите колко много захар има. Затова махнете всички пакетирани храни, както и газираните напитки и сладкишите. Рафинираната захар е пръв враг на гладката кожа. Тя е причина не само за целулита, но и за други кожни проблеми като акнето. На пазара можете да намерите най-разнообразни здравословни заместители на захарта.

Преразгледайте гардероба си

Най-вероятно се чудите защо ви го казваме. Тесните дрехи пречат на кръвообращението и съответно на изчистването на токсините. Натрупването на токсините неименуемо водят до появата на целулит. Това не означава да ходите с широки дрехи, които са ви големи. Носете дрехи по тялото си, но нека те не ви спират да дишате и да ограничават движенията ви.

Топла и студена вода по време на душ

Освен да редувате топла и студена вода по време на душ, което стимулира кръвообращението и ще ви помогне да се отървете от целулита, то търкайте и по-агресивно. Не случайно масажите против целулит са агресивни, тъй като това раздвижва мастната тъкан и по този начин по-бързо се изпъва самата кожа. Същото можете да го направите и под душа с по-агресивното миене и то напълно безплатно.

Лека тренировка

Нямаме предвид да ходите на фитнес и да се изтощавате до краен предел. Става дума за 10-15 минути, в които да направите комплекс от упражнения или аеробика. Можете да направите такива за крака, корем и брич. Това са едни от най-проблемните зони, а с малко усилия ще се стегнат.

Ако пък искате да се занимавате сериозно със спорт и да имате движение, но да не се натоварвате особено, то се запишете на танци. Така хем ще се раздвижвате, хем ще щадите ставите и мускулите си.

Ходете на сауна

Освен, че е приятно и ще ви накара да се отпуснете, но също така сауната помага за изкарването на токсините. Не случайно и спортистите ходят на сауна, защото по този начин поддържат кожата си свежа и стегната. Така че, поне веднъж седмично си отдайте и това удоволствие.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ