HomeЗдраве6 неподозирани причини за болки в гърба

6 неподозирани причини за болки в гърба

Болки в гърба са едни от най-честите оплаквания на много хора. Обикновено те се проявяват след прекомерно натоварване във фитнеса или от лошата поза, в която спим върху стария матрак или от неудобния слот в офиса. Наред с тях обаче има още редица неподозирани от нас причини, които могат да доведат до това състояние. Ето и кои са 6-те най-разпространени от тях.

1.За дамите не е тайна, че обувките на високи токчета оказват влияние върху стойката и походката им. Обути в тях ние се движим по-грациозно, а и изглеждаме по-добре. Тази красота обаче си има своята цена, защото по този начин се създава дисбаланс в обичайната стойка на тялото ни, а това е причина за поява на болка в гърба и кръста. Неудобните ниски обувки също изкривяват правилната стойка и също могат да доведат до появата на болка в гърба. Единственото спасение в случая е да избирате и да си купувате обувки, които създават максимална опора на ходилата ви.

2.Наред с обувките, неудобните дрехи също са сред причинителите на болки в гърба. Прекалено тесните панталони и дънки ограничават свободното и естествено движение на тялото, като така променят и неговата стойка. В резултат при хората, които носят такива дрехи се наблюдава тенденцията да се оплакват от болки в гърба.

3.Ако и вие сте от хората, които носят портфейла в задния си джоб, то несъмнено ви се случва да изпитвате болка в гърба. Причината е в това, че седейки върху него в продължение на много часове, се променя позицията на тялото ви.

4.Голяма част от хората сърфират в социалните мрежи и комуникират със своите приятели и колеги през телефона. Постоянното и често накланяне на главата надолу и продължителното седене в тази поза, създават напрежение във врата и раменете, което от своя страна води и до болки в гърба.

5.Както всички знаем, водата представлява голяма част от нашия организъм. Тя е изключително важна за правилното функциониране на всичките ни органи и клетки. Дехидратацията е сред основните причини за проблеми със здравето, които включват и болки в гърба. Ето защо лекарите препоръчват пиенето на поне 2 литра вода на ден.

6.Отрицателното влияние на никотина в цигарите не е само върху белите дробове и кръвоносните съдове. Той води и до възпаление и увреждане на мускулните връзки, които поддържат гръбначния стълб, до намаляване на притока на кръв и на основните хранителни вещества, които поддържат дисковете на гръбначния стълб. Освен до преждевременно стареене това е и сред причините за болки в гърба.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ