HomeЗдравеКои са най-добрите витамини за кожата през лятото

Кои са най-добрите витамини за кожата през лятото

Ето кои са най-добрите витамини, с които може да я подхраните и подготвите за горещите летни дни.

В разгара на сезона е добре да помислим не само за хубавия тен, но и за здравето на кожата. За да имаме красива и бляскава кожа на плажа, то на първо място трябва да се погрижим за нейното състояние. Ето кои са най-добрите витамини, с които може да я подхраните и подготвите за горещите летни дни.

Витамини от групата В

Витамините от група B са известни с положителното въздействие, което оказват върху кожата. Те имат свойствата не само да регенерират кожата, но и подпомагат структурата на епидермиса. Стимулирайки образуването на серамиди (те са основна част от състава на епидермиса), витамините от група B хидратират кожата и по този начин запазват нейната еластичност, красота и здраве.

Друг малко известен факт за въздействието на витамините от група B върху кожата, е че намаляват видимостта на порите и зачервяването на кожата в горещините. Също така оказват положителен ефект и в борбата с бръчките.

Витамин Е

Известен още като като пръв приятел на кожата. Витамин Е е мощен антиоксидант и е от групата на витамините, които са подходящи за кожата през цялата година, а не само през лятото. Основната му функция е да предпазва кожата от силните лъчи на слънцето. Именно поради това, той е основна съставка в повечето слънцезащитни лосиони. Той има и редица други полезни свойства за кожата, като й помага да се възстанови по-бързо след слънчево изгаряне, а също така оказва и благоприятно въздействие при лечението на определени кожни възпаления.

Колаген

Колагенът не случайно попада в този списък със задължителните витамини за кожата през лятото. Неговите доказани предимства го слагат на челни места в грижата за кожата. Той придава повече еластичност и също така влияе благоприятно върху здравето на косата и ноктите. Колагенът можем да си го набавим от храната или под формата на хранителни добавки.

Неговият прием се препоръчва през цялата година, за да осигури здравето и еластичността на кожата. Специалистите отбелязват, че колагена спомага за по-бързото възстановяване на кожните клетки след слънчево изгаряне.

Витамин С

Витамин C е страхотен антиоксидант за кожата. Неговият прием увеличава синтеза на колаген в кожата, а също така увеличава и ефективността на слънцезащитната козметика. Освен това той има още редица други благоприятни въздействия върху кожата и поради тази причина ще откриете неговото присъствие в състава на редица кремове, серуми и козметика за тяло и лице.

Витамин А

Той е един от най-важните витамини за здравето и красотата през горещите летни месеци. Неслучайно влиза в състава на много козметични продукти. Ролята на витамин А спрямо кожата, е да подпомогне регенерирането на кожните клетки, от което зависи здравето и блясъка й.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ