HomeЗдравеНе свиквай да живееш с целулита! Ето как да се отървеш от...

Не свиквай да живееш с целулита! Ето как да се отървеш от него

Почти всяка една жена в днешно време страда от целулит. При някои е много явен, а при други се забелязва, когато се стисне кожата или дамата кръстоса краката си. Ако сте от вторите, то наистина сте късметлийки. Това обаче не трябва да ви успокоява, защото бързо можете да стигнете до явен и ужасно изглеждащ целулит. Той ще си личи в каквато и поза да застанете. Дрехите също ще го очертават.

Може само вие да го забелязвате, но това е достатъчно. Фактът, че сте наясно с неговото съществуване, е напълно достатъчен да срине самочувствието ви. Защо трябва да си го причинявате, като можете да вземете мерки. Преди обаче да стигнем до тях, нека си изясним какви са причините за появата на портокалова кожа.

Причини за целулита

Причините за целулита са много и най-различни. Сред тях са ниска двигателна активност, нездравословно хранене, наднормено тегло или ген. Накратко казано, целулитът е натрупване на вода, токсини и мазнини в подкожните клетки. И точно тук трябва да потърсите решение.

Различните лосиони за мазане са много скъпи. Освен това те действат само локално и ефектът им е краткотраен и дори минимален. Затова решението трябва да бъде вътрешно, така че да атакува на точното място и резултатът да бъде видим отвън.

Решението е в природата

Както знаете, природата има решение за всеки един проблем. Целулитът също влиза в тази категория. Билките, които ще ви помогнат да се справите с него, са: Орфеево цвете, познато още като Родопски силивряк, Хаберлея и Безсмъртниче. В древните легенди можете да прочетете, че от него се прави амброзията на боговете. Учените също правят заключение, че това растение е наземно и се различава от другите.

Орфеевото цвете има свойства, които са над 50 пъти по-мощни от обичайните антиоксиданти. То е безценно и за изчистването на организма от токсини, които са основните причинители на целулит. Също така ще помогне и на черният дроб. Това е един от най-важните органи, който бори с токсините в тялото ни. От него зависи и обмяната на веществата и синтезирането на белтъците, които са известни като строителите на нашето тяло.

Още от ползи от билката има и за щитовидната жлеза. Често напълняването или проблемите с щитовидната жлеза са причина за промяна в кожата или напълняване. Затова регулирането на функциите ѝ би благоприятствало и върху фигурата, а оттам и в борбата с упорития и досаден целулит.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ