HomeИнтересноБългарияЗнаете ли, коя е най-многодетната майка в България

Знаете ли, коя е най-многодетната майка в България

Най-многодетната майка в България се казва Цанка Павлова. Тя, съпругът й Иван и 13-те й деца живеят в двуетажната къща в градчето Гурково.

Цанка ражда всичките си 13 деца, желани и ги отглежда с много любов, учи ги на добро възпитание и отделя за всяко безкрайно много майчински грижи.

Съпругът й Иван, работи в строителството и взема заплата в порядъка на около 1000 лв. С тях осигурява най-важното за семейството си.

Коя е най-голямата дискотека на Балканите

Най-малките деца са близначките Николета и Ивана. Те са 12-о и 13-о поред и навръх 31 декември имат рожден ден.

Когато се раждат близначките многодетната майка живеела с многолюдното си семейство в казанлъшко село Кънчево. В двуетажната къща в Гурково се местят, благодарение на местен бизнесмен на име Кольо Атанасов. Той, безвъзмездно предоставя на семейството къщата с двор. Така най-многобройното семейство в България става пълноправен собственик на дома и всичко това по закон и с документи.

7 неща, които не трябва да те притесняват в леглото

Многодетната майка споделя в интервю пред една от българските телевизии, че не получава, никакви помощи от държавата. Това е така, защото не е ваксинирала, нито едно от децата си. Тя има свое мнение по въпроса и държи, на това, че сами могат да се справят с всичко, както й е уверена, че всяко от децата и има здрав имунитет.

Колко братя и сестри е имал Иван Вазов

Цанка разказва, колко сплотено и задружно семейство са. Как си помагат за всичко и как разпределят семейния бюджет. Разказва за по-големите си момчета, едното, от които е работили малко в Англия. Казва за близките планове и дори това, как протича ежедневието им.

По думите на майката Цанка всичките й деца са възпитани с позитивизъм, отворени към труда и взаимопомощта. Научени са да си помагат и да са сплотени, както и никога да не изпадат в дългове и заеми.

Цанка разказва още, че 8 от децата й са ученици, а има и внучка, която е вече втори клас.

Това голямо семейство може да зареди с позитивизъм всеки, дори младите, които не са ориентирани в тази насока или все още нямат големи планове и очаквания от живота.

Източник: https://www.bgdnes.bg/Article/10549616

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ