HomeЗдравеНяма да познаете от кой спорт се отслабва най-много

Няма да познаете от кой спорт се отслабва най-много

Днешният градски начин на живот, съчетан с „културата на работа от вкъщи“, обвърза хората с проблеми като наддаване на тегло и свързаните с това заболявания. Ако сте такъв човек и търсите начини да свалите допълнително телесно тегло, следният материал ще ви бъде от голяма полза.

Знаете ли с кой спорт най-много се отслабва?

Ако имате силна склонност към дейности, свързани със спорта; списъкът от споменати упражнения няма да ви се стори забързан. И така, нека видим, кои са най-добрите спортове за отслабване:

  1. Паркур | Изгорени калории на час – 600-900

Паркур е нов вид спорт с високо изгаряне на калории. Той включва различни видове модели на движение. Тук практикуващите, които се наричат ​​трейсъри, имат за цел да се придвижват от една точка до друга в сложна среда, без да зависят от никакво оборудване. Това спортно упражнение трябва да се изпълнява по възможно най-ефективния и бърз начин.

  1. Бокс | Изгорени калории на час – 800

Боксът е една от онези фитнес тенденции или упражнения, които винаги остават в топ списъка. Когато изберете бокса като вашето спортно упражнение за отслабване, трябва да поддържате високо ниво на сила, скорост, ловкост, координация между ръцете и очите. Тези дейности са приложими, както за спортни цели, така и за фитнес цели.

  1. Колоездене | Изгорени калории на час – 450-750

Колоезденето често се счита за добър вариант за аеробни упражнения. Позволява ви да поддържате пулса си на оптимално ниво с по-малко въздействие, върху коленете, глезените и други стави в сравнение с бягане или джогинг. Колкото повече тялото ви използва енергия, за да върти педалите по-бързо, толкова повече калории изгаряте. Общият брой изгорени калории, обаче зависи от теглото, скоростта и времето, прекарано в колоездене.

  1. Тенис| Изгорени калории на час – 435 (ежедневно)/652 (състезателно)

Спортовете с ракети, включително тенис, бадминтон, тенис на корт и тенис на маса, са енергични упражнения, които изискват постоянно и бързо движение на ръцете и краката, когато топката, волана отскача, през корта или мрежата. Тенисът, бадминтонът обикновено се играят на открито, а ракетболът се играе в затворена стая.

  1. Спринт | Изгорени калории на час – 614 (155 при неопитен), 733 (183 при професионалист)

Ако желаете да отслабнете по-бързо, изберете спринт, тъй като това е един от най-добрите спортове за изгаряне на мазнини. Спринтът ви кара да дишате по-трудно непрекъснато, което увеличава количеството кислород в кръвта, като по този начин ускорява сърдечната честота и метаболизма. Високото количество кислород помага за детоксикацията на тялото ви.

  1. Баскетбол | Изгорени калории на час-576

Баскетболът е физически натоварваща дейност, която помага да се изгорят много калории, като по този начин се отслабва. Когато играете баскетбол, трябва да бягате, да скачате, да се движите в различни посоки и да поддържате координацията между ръцете и очите. Тъй като цялото ви тяло е включено в играта, вие бързо отделяте пот и следователно започвате да изгаряте калории.

  1. Футбол | Изгорени калории на час – 504

Хората могат да играят футбол за борба със затлъстяването. Това е един от най-добрите спортове за изгаряне на калории. Ако играете футбол два или три пъти седмично, може значително да отслабнете. Футболът помага за изграждане на повече мускулна маса и изгаряне на калории, тъй като включва бавно съкращаващи се и бързо съкращаващи се мускулни влакна. Ускорява метаболизма и без значение, в каква позиция играете тази спортна дейност помага да отслабвате.

  1. Бойни изкуства | Изгорени калории на час – 475-575

Ако искате да опитате нещо ново и най-добрият спорт за загуба на мазнини по корема, бойните изкуства могат да бъдат идеален избор. Има няколко налични форми на бойни изкуства, като карате, кунг-фу и т.н. Тези, които желаят да изпълняват тренировки за цялото тяло, могат да изберат карате.

  1. Плуване | Изгорени калории на час – 400

Плуването е един от най-добрите спортове за бързо сваляне на коремни мазнини. Всеки може да изгори повече калории, когато тича по-бързо и покриват по-голямо разстояние. Също така скоростта на загуба на мазнини зависи от избраната техника.

  1. Гимнастика | Изгорени калории на час – 288

Гимнастиката е идеалният отговор. Този спорт изисква огромно количество енергия и фитнес координация, гъвкавост, ловкост. Тук загубата на тегло зависи от броя на дните, в които се изпълнява. Може да отслабнете, като правите 15 минути гимнастика всеки ден.

В заключение:

Ако практикувате някои от гореспоменатите спортни дисциплини и най-добри спортове за отслабване, комбинирате ги със здравословна, балансирана диета. По този начин може да свалите допълнително телесно тегло по-бързо и да предотвратите проблеми, свързани със затлъстяването.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ