HomeЗдравеТоп 5 мита за коремните мазнини, в които да спрем да вярваме

Топ 5 мита за коремните мазнини, в които да спрем да вярваме

Само ще си загубите времето с тях

Все още има време да се отървете от излишните мазнини около корема, ханша и бедрата, но преди това трябва да спрете да вярвате на няколко “легенди”, които се предават от устата на уста във фитнес залите и ни пречат да постигнем максимални резултати. 

Най-трудните за изчистване мазнини са около корема. Няма бърз резултат и никакви магически хапчета няма да ви помогнат. Избягвайте продукти и техники, с които да го постигнете. Само ще си загубите времето.Ето още няколко мита, в които да спрете да вярвате и да насочите усилията си към по-качествени тренировки и храна.

Може да изчистите само коремните мазнини

Няма как да изчистите първо коремните мазнини или само тях. Това се отнася за всички области в тялото ни. Отслабването и изгарянето на мазнините е процес, в който участва цялото тяло и обикновено ще забележите първите разлики там, където имате най-много мазнини. 

Разбира се, чрез липосукция или криолиполиза може да атакувате конкретни места. Ако след процедурите не се придържате към хранителния си режим и активен начин на живот, ще загубите много бързо резултатите от медицинските интервенции, в които сте вложили не малко средства. 

Коремните мазнини са като всички останали мазнини

Визуално мазнините са едни и същи, но от здравословна гледна точка трябва да знаете, че мазнините, които сте натрупали около корема може да са много по-опасни от всички останали. Те представляват висцерална мазнина, която се намира дълбоко под кожата в опасна близост до органите. От нея могат да се породят различни здравословни проблеми със сърдечносъдовата система, диабет тип 2 и т.н.

Определени храни изгарят коремните мазнини

Широко разпространено е мнението, че пикантните храни стимулират изгарянето на мазнините около корема. Няма нито едно научно твърдение, което да доказва това. Разбира се, лютите чушки могат да ускорят работата на метаболизма и следователно изгарянето на мазнините, но не конкретно тези около корема!

Стягащ корсет срещу коремни мазнини

Заливат ни с реклами, които ни предлагат революционно решение – корсет за бързи и трайни резултати срещу коремните мазнини. Истината обаче, е съвсем друга. Те не стопяват мазнини, а дори могат да бъдат вредни, тъй като притискат органите и това може да нанесе вътрешни увреждания. 

Избягвайте мазни храни и ще намалите мазнините около талията

Всъщност консумирането на мазни храни не е основната причина за мазнините около талията. Затлъстяването е крайния резултат от редица други фактори – нездравословно хранене, заседнал начин на живот, лош сън, алкохол, газирани напитки и т.н. Променете някой от споменатите фактори и моментално ще забележите разликата – минус няколко сантиметра в талията!

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ