HomeИнтересноПолезноПравете тези 6 неща, за да привлечете късмета

Правете тези 6 неща, за да привлечете късмета

Всеки има нужда дори и от малко късмет

Често вярваме, че това, което ни пречи в живота е липсата на късмет. Дали по този начин оправдаваме собствения си мързел или липсата на амбиция, е въпрос на гледна точка. Ако сте сигурни обаче, че нещо малко не ви достига и си го обяснявате с това, че не сте родени под щастлива звезда, то в следващите няколко реда ще ви споделим за няколко хитрости, с които да привлечете късмета на ваша страна.

Преди да хвърлите цялата вина на лошия си късмет, не забравяйте, че талантът и късметът са едва 10 % от формулата за успех. Останалите 90 % са вяра в собствените умения, търпение, амбиция, дисциплина и неуморна работа.

Решителност

Чували сте фразата “Късметът е със силните” и тя не е случайна. С липсата на късмет обикновено се оправдават нерешителните хора, които не гледат право в целта си и какво биха постигнали, ако рискуват, а се страхуват какво ще загубят. Психолозите споделят, че това е удобно извинение и да прехвърлиш вината на другиго, с което да продължиш да се носиш по течението. Когато неуморно се трудиш и вярваш в целите си, в даден момент ще постигнеш това, за което се бориш и в точното време “късметът” ще ти се усмихне.

Винаги си спомняйте за тези 10 неща, когато ви е трудно

Фокусиране върху целта

За да постигнеш това, което искаш трябва ясно да се фокусираш върху целта си и да знаеш как да я постигнеш. Постигането на ясна цел и визуализирането й как да бъде постигната, подсъзнателно ще ви помогне да се движите напред и да намирате решение на всеки проблем.

Енергия

Бъдете енергични и активни. Така ще привлечете късмета. Не си губете времето на дивана с телефон в ръка. Стига сте се оправдавали, че нямате време да ходите на фитнес или да отидете на курс по готварство. Научете се да си разпределяте правилно времето и не го пропилявайте за незначителни неща. Упоритата работа ще предизвика късмета и това се доказва от проучване направено от американския психолог Томас Стенли, от което става ясно, че Близо 3/4 от 2500 знаменитостите, които са взели участие в него са споделили, че не свързват успеха си с късмет, а с позитивно мислене, вяра в собствените си възможности и упорита работа.

Добра идея ли е да хапвате банан преди лягане

Не се отказвайте след първия неуспех

Понякога не осъзнавате, че сте извадили чист късмет, когато сте се провалили в новото начинание. Когато една врата се затвори, моментално се отваря друга и може би просто това не е вашия път. Не се отказвайте след първия провал и не спирайте да опитвате. Колкото повече усилия полагате – толкова по-голям ще бъде шанса ви да “извадите късмет” и да започнете по-добра работа или да стартирате собствен бизнес. 

Бъдете позитивни и отзивчиви

Винаги трябва да мислиш позитивно, за да успееш. Черните мисли няма да привлекат късмета. Не губете сила на духа дори в най-трудните моменти. Знаете ли, че Уолт Дисни се е провалял над 300 пъти, докато успее и основе компанията си? Ами, ако се беше отказал? Оптимизмът ще зареди хората около вас и ще ги мотивира да продължат напред. 

7 признака на негативните хора – бягай,ако си наблизо

Бъдете готови на саможертва в името на успеха

Отстрани успехът може да изглежда като “късмет”, но никой не знае какви саможертви си направили, за да стигнеш там, където си в момента. Успехът е низ от провали, от които трябва да извлечеш необходимите уроци. Цената е сурова и може да ви коства много усилия, нерви и време, но накрая ще ви се отблагодари подобаващо!

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ